Kirsikkaclafoutis ja vaniljajäätelöä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kirsikkaclafoutis ja vaniljajäätelöä

Kirsikkaclafoutis on ranskalainen jälkiruoka, joka maistuu taivaalliselta vaniljajäätelön kanssa.

13.5.2003 13:57

Ainekset

  • 400 g

    kirsikoita (kivettömiä)

  • 1 kpl

    vaniljatanko

  • 50 g

    voita

  • 160 g

    vehnäjauhoja

  • 4 kpl

    kananmunaa

  • 100 g

    tomusokeria

  • 1,5 dl

    kermamaitoa (puolet ja puolet maitoa ja kermaa)

  • <b> Vaniljajäätelö:</b>

  • 2,5 dl

    maitoa

  • 2,5 dl

    kermaa

  • 100 g

    sokeria

  • 5 kpl

    keltuaista

  • 3-4 kpl

    vaniljatankoa

  • 2 cl

    sitruslikööriä

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja tomusokeri vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja laita se kermamaidon sekä voin kanssa kattilaan. Kiehauta, jäähdytä hieman ja poimi vaniljatanko pois. Kaada kermamaito kananmuna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä vehnäjauhot siivilän läpi seokseen varovasti sekoittaen.

  2. Laita kirsikoita annosvuokien/kulhojen pohjalle ja kaada päälle clafoutis-taikinaa. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  3. <b>Vaniljajäätelö:</b> Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Kiehauta maito ja kerma sekä halkaistut vaniljatangot. Kaada seos muna-sokerivaahtoon voimakkaasti samalla sekoittaen. Kypsennä seos vesihauteessa, kunnes pinnalle ei enää synny vaahtoa. Jäähdytä ja lisää likööri. Pyöritä massa jäätelökoneessa ja tarjoile. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, voit kaataa massan pakasterasiaan tai terriinivuokaan ja pakastaa massan. Sekoita sitä muutaman kerran pakastuksen aikana, jotta se jäätyy tasaisesti. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit