Ainekset
<b>Caesar-kastike:</b>
2 kpl
keltuaista
3-4 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
sardellifileetä hienonnettuna
2 rkl
sitruunamehua
2 dl
mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä
2 rkl
maitoa
suolaa ja pippuria
parmesan-raastetta
<b>Salaatti:</b>
2-3 ruukkua
romaine-salaattia
parmesanlastuja
suolaa ja pippuria
leipäkrutonkeja (oliiviöljyä, valkosipulia, timjamia)
Valmistusohjeet
Sekoita keltuaiset ja mausteet tehosekoittimessa ja lisää öljy ohuena nauhana. Lisää viimeisenä maito, tarkista maku ja mausta kastike tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Salaatti: Pese salaatti ja laita lehdet suurina paloina tarjolle kulhoon. Sekoita joukkoon reilusti parmesanlastuja ja krutonkeja. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Leipäkrutongit syntyvät helposti eilisestä leivästä. Leikkaa leipä kuutioiksi tai tangoiksi. Kuumenna pannulla reilusti oliiviöljyä ja lisää mausteet. Paahda krutongit kauniin kullan ruskeiksi ja rapeiksi.
Caesar-salaatin lisukkeina voit tarjoilla esimerkiksi: paistettua broileria mozzarellajuustoa tomaattia tuoretta basilikaa Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki