Haalea savusiika-kananmunasalaatti

Tarjoa alkupalana savusiika-kananmunasalaattia.

Ainekset

200 g
savusiikaa
3 kpl
kananmunaa keitettynä
4 kpl
keitettyä uutta perunaa
1 kpl
kevätsipuli
1-2 kpl
tomaattia kaltattuna
2 tl
kapriksia
2-3 rkl
majoneesia
2-3 rkl
ranskankermaa
suolaa ja pippuria
voita
(4 kananmunan keltuaista)
Parsakastike:
1 kpl
keitetty kananmuna
0,5-1 dl
oliiviöljyä
50 g
ryöpättyä pinaattia
1 puntti
vihreää parsaa
Suolaa, pippuria ja tabascoa

Valmistusohjeet

  1. Hienonna savusiika ja kananmunat kevyesti. Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös kevätsipuli ja kalttaa tomaatit. Leikkaa tomaatin hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki salaatin aineet ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Voit koristella annoksen uppokeitetyllä kananmunan keltuaisella.

  2. Parsakastike:
    Keitä parsat kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi ja tarkista maku. Tarjoa savukala-kananmunasalaatin kera.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää