Marenki-marjatorttu

Marenki-marjatorttu on kesäinen herkku, joka maistuu makean ystäville.

Ainekset

Pohja:
4 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte:
2 kpl
kananmunaa
0,5 dl
sokeria
4 dl
kuohukermaa
2 rkl
maizenaa
100 g
suolatonta voita
1 kpl
vaniljatanko
2 kpl
liivatetta
1
sitruunan mehu
Tortun päälle:
tuoreita mansikoita, vadelmia, mustikoita tms.
3-4 kpl
kananmunan valkuaista
1 dl
tomusokeria
1
sitruunan mehu

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun torttupohja- tai kakkuvuokaan. Paista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

  2. Täyte:
    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maissijauho joukkoon siivilän läpi koko ajan vatkaten. Kiehauta kerma ja halkaistu vaniljatanko. Kaada kerma muna-sokerivaahtoon voimakkaasti vatkaten. Saosta seos liedellä mieluiten vesihauteessa.

    Nosta vaniljatanko pois saostuneesta massasta ja lisää pehmeäksi vatkattu voi nokareina edelleen vatkaten. Liota liivatteet ja sulata ne lämmitettyyn sitruunamehuun. Sekoita nopeasti massaan. Levitä täytettä kypsän ja jäähtyneen torttupohjan päälle.

  3. Tortun päälle:
    Vatkaa valkuaiset, tomusokeri ja sitruunamehu kovaksi vaahdoksi. Viipaloi mansikat ja täytä kakun pinta marjoilla. Pursota tai levitä päälle marenkia ja ota pintaan kaunis väri 200-asteisessa uunissa max. 2 minuuttia.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää