Kesäkeitto

Paras kesäkeitto valmistuu tuoreista juureksista ja vihanneksista.

Ainekset

1 kpl
pieni kukkakaali (n. 400g)
6-8 kpl
pieniä varhaisporkkanoita
6 kpl
pientä uutta perunaa
300 g
herneenpalkoja
100 g
tuoreita pinaatinlehtiä
7 dl
vettä
suolaa
2 rkl
vehnäjauhoja
4-5 dl
maitoa
suolaa
valkopippuria myllystä
1/2 dl
kermaa
1
munankeltuainen
hienonnettua persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Puhdista ja kuori kasvikset. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Leikkaa porkkanat 2-3 cm:n leveiksi paloiksi ja halkaise perunat tarvittaessa. Perkaa herneenpalot. Poista pinaatinlehdistä karkeat ruodot ja leikkaa lehdet suikaleiksi.

  2. Kiehauta suolalla maustettu vesi. Pane kattilaan kukkakaali, porkkanat ja perunat. Keitä ne juuri ja juuri pehmeiksi, noin 5-10 minuuttia (keittoaika riippuu siitä, kuinka nuoria ja tuoreita kasvikset ovat)

  3. Sekoita jauhot maitotilkkaseen tasaiseksi seokseksi. Kaada suurus ja loppu maito kasvisten joukkoon. Keitä vielä 3-5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää herneet ja pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Vatkaa keltuainen ja kerma sekaisin. Ota kattila liedeltä, sekoita keltuaissuurus keittoon ja hauduta keittoa sen jälkeen pari minuuttia. Ripottele keiton pinnalle persiljaa.

Kommentit

    Näytä lisää