Marinoidut kasvikset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Marinoidut kasvikset

Marinoidut kasvikset ovat raikas ja kesäinen lisuke.

30.5.2003 14:10

Ainekset

  • 2 kpl

    punaista paprikaa

  • 2 kpl

    keltaista paprikaa

  • 2 kpl

    vihreää paprikaa

  • 8-10 kpl

    pikkusipulia

  • puolikas

    kesäkurpitsa

  • pala

    munakoisoa

  • 4 kpl

    valkosipulin kynttä

  • 8-10 kpl

    kirsikkatomaattia

  • chiliä

  • oliiviöljyä

  • 2-3 rkl

    valkoviinietikkaa

  • timjamia ja rosmariinia

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Paahda paprikat 200-asteisessa uunissa, kunnes niiden pinta alkaa mustua. Kuori paprikat ja leikkaa paloiksi. Laita öljytylle uunipannulle pikkusipulit, viipaloitu kesäkurpitsa sekä munakoiso ja puolitetut valkosipulinkynnet.

  2. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta kasvikset suolalla, pippurilla, timjamilla ja rosmariinilla. Paahda kasviksia uunissa noin. 10 minuuttia ja lisää sitten tomaatit. Paahda vielä 5 minuuttia ja ota vuoka sitten pois uunista.

  3. Jäähdytä kasvikset ja laita ne puhtaaseen lasipurkkiin paprikoiden kera. Kaada purkkiin chilillä, suolalla, pippurilla ja valkoviinietikalla maustettua oliiviöljyä ja anna kasvisten marinoitua yön yli. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit