Marinoidut kasvikset

Marinoidut kasvikset ovat raikas ja kesäinen lisuke.

Ainekset

2 kpl
punaista paprikaa
2 kpl
keltaista paprikaa
2 kpl
vihreää paprikaa
8-10 kpl
pikkusipulia
puolikas
kesäkurpitsa
pala
munakoisoa
4 kpl
valkosipulin kynttä
8-10 kpl
kirsikkatomaattia
chiliä
oliiviöljyä
2-3 rkl
valkoviinietikkaa
timjamia ja rosmariinia
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Paahda paprikat 200-asteisessa uunissa, kunnes niiden pinta alkaa mustua. Kuori paprikat ja leikkaa paloiksi. Laita öljytylle uunipannulle pikkusipulit, viipaloitu kesäkurpitsa sekä munakoiso ja puolitetut valkosipulinkynnet.
  2. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta kasvikset suolalla, pippurilla, timjamilla ja rosmariinilla.

    Paahda kasviksia uunissa noin. 10 minuuttia ja lisää sitten tomaatit. Paahda vielä 5 minuuttia ja ota vuoka sitten pois uunista.
  3. Jäähdytä kasvikset ja laita ne puhtaaseen lasipurkkiin paprikoiden kera. Kaada purkkiin chilillä, suolalla, pippurilla ja valkoviinietikalla maustettua oliiviöljyä ja anna kasvisten marinoitua yön yli.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää