Kukkakaalicouscous

Kukkakaalicouscous sopii monenlaisten ruokien lisukkeeksi.

Ainekset

1-2 kpl
iso kukkakaali
2-3 kpl
salottisipulia
currya
ripaus
cayennepippuria
suolaa ja pippuria
voita
laakerinlehti
2 dl
kermaa
hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Puhdista kukkakaalista varret. Hienonna salottisipulit. Sulata kattilassa tai kasarissa voita ja lisää mausteet. Kuullota kukkakaaleja ja sipulisilppua voi-mausteseoksessa ja lisää sitten kerma sekä laakerin lehti. Lisää tarvittaessa vettä niin, että kukkakaalit peittyvät. Kypsennä kukkakali al denteksi ja valuta siivilässä liiat vedet pois.
  2. Laita kukkakaalit tehosekoittimeen ja sekoita ne couscousin näköiseksi ja oloiseksi "rouheeksi". Sekoita joukkoon ruohosipuli ja tarjoile esim. hyvän leivän kera.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää