Raparperipaistos - Reseptit - Ilta-Sanomat

Raparperipaistos

Tämä raparperipaistos valmistuu helposti.

30.5.2003 14:21

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 1 kpl

    kananmuna

  • 150 g

    voita

  • 75 g

    tomusokeria

  • 250 g

    vehnäjauhoja

  • 1 rkl

    vettä

  • 0,5 tl

    suolaa

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • 1

    vaniljatangon siemenet

  • <b>Täyte 1:</b>

  • 400 g

    raparperia

  • 100 g

    sokeria

  • 1

    sitruunan mehu

  • <b>Täyte 2:</b>

  • 2 kpl

    kananmunaa

  • 100 g

    tomusokeria

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 1 dl

    kermaa

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää suola, raastettu sitruunan kuori sekä vaniljan siemenet. Sekoita sitten joukkoon jauhot ja viimeisenä kananmuna sekä vesi. Kietaise taikina tuorekelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa noin tunti. Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka (halkaisija n. 24 cm). Esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

  2. <b>Täyte 1:</b> Kuori raparperit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Sekoita sokeri ja sitruunamehu raparperien joukkoon ja anna mehustua hetki. Valuta mehustuneet raparperit hyvin. Voit myös ripotella raparperien joukkoon hieman perunajauhoja sitomaan kosteutta.

  3. <b>Täyte 2:</b> Sekoita täytteen ainekset huolellisesti keskenään. Kaada esipaistetun pohjan päälle raparperit ja lopuksi täytetaikina (täyte 2). Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit