Tomaattirisotto

Tomaattirisotto valmistuu helposti.

Ainekset

Osa 1:
2 rkl
oliiviöljyä
3 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
risottoriisiä
1 dl
tomaattimehua
Osa 2:
2 dl
tomaattimehua
suolaa ja pippuria
3 rkl
voita
1 dl
vispattua kermaa
0,5 dl
raastettua parmesanjuustoa
Salotti-tomaattivinaigrette:
6 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1,5 dl
hyvää oliiviöljyä
1
sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa
1 kpl
laakerinlehti
2-3 kpl
tomaattia

Valmistusohjeet

  1. Osa 1:
    Hienonna sipulit ja kuullota niitä riisin kera oliiviöljyssä. Älä ruskista. Lisää kiehautetut nesteet ja keitä kunnes lähes koko neste määrä on imeytynyt riisiin. Anna levähtää tunnin verran.
  2. Osa 2:
    Nosta risottokattila takaisin liedelle ja lisää tomaattimehu sekä hieman suolaa ja pippuria. Keitä riisit pehmeiksi, mutta jätä niihin kuitenkin purutuntumaa. Lisää risottoon kermavaahto ja parmesanjuusto. Nosta kattila heti pois liedeltä, tarkista maku ja tarjoile tuoreiden kaltattujen tomaattilohkojen sekä salotti-tomaattivinaigretten kera.
  3. Salotti-tomaattivinaigrette:
    Hienonna sipulit ja hauduta ne pehmeiksi oliiviöljytilkassa miedolla lämmöllä. Lisää mausteet ja loppu oliiviöljy ja anna hautua hetken verran. Poista laakerinlehti, tarkista maku ja tarjoa tomaattirisoton kera.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää