Tomaattirisotto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tomaattirisotto

Tomaattirisotto valmistuu helposti.

6.6.2003 10:54

Ainekset

  • <b>Osa 1:</b>

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 3 kpl

    salottisipulia

  • 1 kpl

    valkosipulinkynsi

  • 1 dl

    kuivaa valkoviiniä

  • 2 dl

    risottoriisiä

  • 1 dl

    tomaattimehua

  • <b>Osa 2:</b>

  • 2 dl

    tomaattimehua

  • suolaa ja pippuria

  • 3 rkl

    voita

  • 1 dl

    vispattua kermaa

  • 0,5 dl

    raastettua parmesanjuustoa

  • <b>Salotti-tomaattivinaigrette:</b>

  • 6 kpl

    salottisipulia

  • 1 kpl

    valkosipulinkynsi

  • 1,5 dl

    hyvää oliiviöljyä

  • 1

    sitruunan mehu

  • suolaa ja pippuria

  • tuoretta basilikaa

  • 1 kpl

    laakerinlehti

  • 2-3 kpl

    tomaattia

Valmistusohjeet

  1. <b>Osa 1:</b> Hienonna sipulit ja kuullota niitä riisin kera oliiviöljyssä. Älä ruskista. Lisää kiehautetut nesteet ja keitä kunnes lähes koko neste määrä on imeytynyt riisiin. Anna levähtää tunnin verran.

  2. <b>Osa 2:</b> Nosta risottokattila takaisin liedelle ja lisää tomaattimehu sekä hieman suolaa ja pippuria. Keitä riisit pehmeiksi, mutta jätä niihin kuitenkin purutuntumaa. Lisää risottoon kermavaahto ja parmesanjuusto. Nosta kattila heti pois liedeltä, tarkista maku ja tarjoile tuoreiden kaltattujen tomaattilohkojen sekä salotti-tomaattivinaigretten kera.

  3. <b>Salotti-tomaattivinaigrette:</b> Hienonna sipulit ja hauduta ne pehmeiksi oliiviöljytilkassa miedolla lämmöllä. Lisää mausteet ja loppu oliiviöljy ja anna hautua hetken verran. Poista laakerinlehti, tarkista maku ja tarjoa tomaattirisoton kera. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit