Ainekset
500 g
lampaan- tai paistijauhelihaa
2
keskikokoista munakoisoa
2
keskikokoista kesäkurpitsaa
4
tomaattia
2
sipulia
2
valkosipulin kynttä
1 tl
maustepippuria
1 rkl
hienonnettua persiljaa
suolaa ja pippuria sekä oliiviöljyä paistamiseen
<b>Juustokastike:</b>
1/2 l
maitoa
2 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
ripaus
muskottipähkinää
150 g
emmental-juustoraastetta
<b>Pinnalle:</b>
100 g
cheddar-juustoraastetta (tms.)
<b>Rucolasalaatti:</b>
1 ruukku
rucolaa
1 ruukku
roomansalaattia
persiljaa hienonnettuna
5 rkl
hyvää oliiviöljyä
1/2
sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
Valmistusohjeet
Viipaloi kesäkurpitsat ja munakoisot. Levitä ne laakealle vadille, ripottele pinnalle suolaa. Anna itkeä n. 20 minuuttia. Kuori ja pilko sipulit. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
Valmista Bechamel-kastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot. Ruskista hetki. Kaada joukkoon maito, kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää juustoraaste. Nosta pois liedeltä.
Kuivaa kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleita talouspaperilla ja kuumenna pannulla reilusti oliiviöljyä. Paista pienissä erissä munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Asettele munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet vielä talouspaperille, niin liika öljy valuu pois. Ruskista sipulit ja jauheliha. Mausta persiljalla sekä suolalla ja pippureilla. Voitele uunivuoka.
Lado pohjalle kerros munakoisoviipaleita, sitten jauhelihaa. Kaada päälle Bechamel-kastiketta. Tee seuraava kerros kesäkurpitsoista ja tomaattiviipaleista. Lisää kastiketta. Toista toinen samanlainen kerros alkaen munakoisoista. Päällimmäiseksi jää kesäkurpitsa- ja tomaattiviipaleet sekä kerros Bechamel-kastiketta. Ripottele juustoraaste moussakan pinnalle. Paista uunissa 180-asteessa n. 45 minuuttia.
Leikkaa roomansalaatti suikaleiksi, sekoita rucolan lehtien kanssa. Lisää silputtu persilja. Vispaa kastikkeen ainekset sekaisin niin, että kastike paksuuntuu hieman. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita.