Vaniljavaahtoa ja mansikoita

Vaniljavaahto ja mansikkakiisseli maistuvat ihanilta yhdessä.

Ainekset

2 dl
valmista tai itse tehtyä vaniljakastiketta
2-3 rkl
kermalikööriä
2-3 kpl
liivatelehteä (riippuu siitä miten kiinteää vaahtoa haluaa)
4 kpl
kananmunaa
1 dl
tomusokeria
3 dl
vaahdoksi vatkattua kermaa
Mansikkakiisseli:
5 dl
mansikkamehua
2 rkl
perunajauhoja
1 kpl
vaniljatanko
200 g
tuoreita mansikoita
1/2
sitruunan mehu
1-2 kpl
liivatetta
200 g
tuoreita mansikoita koristeeksi

Valmistusohjeet

  1. Vaniljavaahto:
    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto, vaniljakastike sekä kermavaahto. Lämmitä tilkka vettä tai vaikka maitoa, sulata siihen liivatteet ja lisää vaahtoon. Mausta vaahto vielä kermaliköörillä.

  2. Mansikkakiisseli:
    Kiehuta mehua ja vaniljatankoa miedolla lämmöllä hetken aikaa, jotta tanko ehtii antaa makua. Poista vaniljatanko ja lisää pieneen vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja pulpahtaa kerran. Ota pois liedeltä.

    Perkaa ja kuutioi mansikat. Lämmitä sitruunamehua ja liuota siihen liotetut liivatteet. Lisää mansikkakuutiot sekä sitruunamehu valmiiseen kiisseliin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

  3. Koko jälkiruoka esim. laseihin. Kaada pohjalle vaniljavaahtoa ja anna sen jähmettyä hetki jääkaapissa. Kaada jäähtynyt kiisseli jähmettyneen vaahdon päälle ja anna taas hyytyä hetki jääkaapissa. Koristele pinta mansikkakuutioilla tai -lohkoilla.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää