Ainekset
1
kokonainen siika
2
kevätsipulia hienonnettuna
3-4 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
tilliä hienonnettuna
200 g
tuorejuustoa
2
keitettyä kananmunaa haarukalla hienonnettuna
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria
1
sitruunan mehu
Valmistusohjeet
Sekoita kaikki ainekset tuorejuustoon ja ohenna sitä tarvittaessa kermalla tai vedellä. Hiero kalan pintaan ja sisälle suolaa ja pippuria sekä sitruunamehua. Täytä kala tuorejuustotäytteellä ja kiinnitä vatsa esim. varras- tai cocktailtikulla.
Paketoi kala voipaperista ja foliosta tehtyyn nyyttiin ja purista nyyttiin vielä sitruunamehua. Sulje paketti ja grillaa kala kypsäksi noin 15 minuuttia. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki