Grillatut uudet perunat ja sienimuhennos - Reseptit - Ilta-Sanomat

Grillatut uudet perunat ja sienimuhennos

Grillatut uudet perunat ja sienimuhennos ovat ihania kesäherkkuja!

3.7.2003 11:28

Ainekset

  • <b>Uudet perunat foliossa:</b>

  • 1-1,5 kg

    uusia perunoita

  • tuoretta tilliä

  • 50-100 g

    voita

  • merisuolaa

  • <b>Sienimuhennos:</b>

  • 400 g

    tuoreita sieniä

  • 1

    sipuli

  • 50 g

    savukylkeä

  • 3 dl

    kanalientä

  • 2 dl

    kermaa

  • 50 g

    voita

  • 1 rkl

    vehnäjauhoja

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Uudet perunat foliossa:</b> Kaada folionyytin pohjalle reilusti merisuolaa ja päälle uudet perunat. Ripottele perunoille reilusti tuoretta tillisilppua ja lisää vielä muutama nokare voita. Taittele nyytti kiinni ja grillaa perunat kypsiksi grillissä (n. 20-30 minuuttia).

  2. <b>Sienimuhennos:</b> Hienonna sienet ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Sulata voi kattilassa ja lisää tatit, sipulit ja savukylkipala. Kuullota aineksia hetki ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja n. 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kanaliemi, sekoita tasaiseksi ja anna poreilla, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää vielä kerma ja poista savukylki. Hauduta muhennosta vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit