Täytetyt grillatut herkkusienet, bearnaisekastike ja chilimajoneesi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Täytetyt grillatut herkkusienet, bearnaisekastike ja chilimajoneesi

Vuohenjuustolla täytetyt herkkusienet dipataan bearnaisekastikkeeseen ja chilimajoneesiin.

3.7.2003 11:42

Ainekset

  • <b>Täytetyt herkkusienet:</b>

  • 300 g

    tuoreita herkkusieniä

  • 100 g

    vuohenjuustoa

  • 170 g

    pekonia

  • <b>Bearnaisekastike:</b>

  • 3 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 3 rkl

    valkoviiniä

  • 4

    keltuaista

  • 3-4

    salottisipulia

  • 1 dl

    vettä

  • 200 g

    voita kirkastettuna

  • suolaa ja pippuria

  • tuoretta rakuunaa hienonnettuna

  • tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

  • <b>Chilimajoneesi:</b>

  • 3

    keltuaista

  • 2 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • 2 rkl

    dijon-sinappia

  • suolaa ja pippuria

  • 5-6 dl

    öljyä

  • ripaus

    cayennenpippuria

  • ripaus

    chilimaustetta

  • 4 rkl

    chiliketsuppia

  • 2 rkl

    appelsiinituoremehua

Valmistusohjeet

  1. <b>Täytetyt herkkusienet:</b> Puhdista sienet ja napsauttele jalat irti. Murenna vuohenjuusto ja täytä sienet vuohenjuustolla. Leikkaa pekoniviipaleet kahtia ja kietaise jokaisen sienen ympärille pekonisiivu. Pujota sienet vartaisiin ja grillaa ne kypsiksi grillissä.

  2. <b>Bearnaisekastike:</b> Mittaa kattilaan etikka, viini ja vesi, sipulit hienonnettuna sekä rakuunan ja lehtipersiljan oksat. Keitä seosta kasaan kunnes neste on lähes haihtunut. Siivilöi reduktio ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Suurusta kastike vesihauteessa. Nosta kattila lämmöltä ja lisää joukkoon kirkastettu voi (sulatetun voin kirkas osa) voimakkaasti vatkaten. Lisää hienonnetut yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla.

  3. <b>Chilimajoneesi:</b> Sekoita keltuaiset, puristetut valkosipulin kynnet, sinappi, suola ja pippuri sekä cayennenpippuri ja chili. Lisää vuorotellen etikkaa ja öljyä ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita majoneesiin chiliketsuppi ja tuoremehu. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit