Täytetyt grillatut herkkusienet, bearnaisekastike ja chilimajoneesi

Vuohenjuustolla täytetyt herkkusienet dipataan bearnaisekastikkeeseen ja chilimajoneesiin.

Ainekset

Täytetyt herkkusienet:
300 g
tuoreita herkkusieniä
100 g
vuohenjuustoa
170 g
pekonia
Bearnaisekastike:
3 rkl
valkoviinietikkaa
3 rkl
valkoviiniä
4
keltuaista
3-4
salottisipulia
1 dl
vettä
200 g
voita kirkastettuna
suolaa ja pippuria
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
Chilimajoneesi:
3
keltuaista
2 rkl
valkoviinietikkaa
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
dijon-sinappia
suolaa ja pippuria
5-6 dl
öljyä
ripaus
cayennenpippuria
ripaus
chilimaustetta
4 rkl
chiliketsuppia
2 rkl
appelsiinituoremehua

Valmistusohjeet

  1. Täytetyt herkkusienet:
    Puhdista sienet ja napsauttele jalat irti. Murenna vuohenjuusto ja täytä sienet vuohenjuustolla. Leikkaa pekoniviipaleet kahtia ja kietaise jokaisen sienen ympärille pekonisiivu. Pujota sienet vartaisiin ja grillaa ne kypsiksi grillissä.
  2. Bearnaisekastike:
    Mittaa kattilaan etikka, viini ja vesi, sipulit hienonnettuna sekä rakuunan ja lehtipersiljan oksat. Keitä seosta kasaan kunnes neste on lähes haihtunut. Siivilöi reduktio ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Suurusta kastike vesihauteessa. Nosta kattila lämmöltä ja lisää joukkoon kirkastettu voi (sulatetun voin kirkas osa) voimakkaasti vatkaten. Lisää hienonnetut yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Chilimajoneesi:
    Sekoita keltuaiset, puristetut valkosipulin kynnet, sinappi, suola ja pippuri sekä cayennenpippuri ja chili. Lisää vuorotellen etikkaa ja öljyä ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita majoneesiin chiliketsuppi ja tuoremehu.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää