Nasi Goreng kaloista ja äyriäisistä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Nasi Goreng kaloista ja äyriäisistä

Nasi Goreng on aasialainen ruoka, joka valmistetaan riisistä ja vihanneksista. Siihen laitetaan lisäksi kalaa tai lihaa.

10.7.2003 10:02

Ainekset

  • 0,5 dl

    maissiöljyä

  • 2 kpl

    sipulia

  • 3 kpl

    paprikaa (punainen, vihreä, keltainen)

  • 6 dl

    puuroutumatonta riisiä

  • 1/4

    tuoretta chiliä

  • 2 rkl

    tuoretta korianteria hienonnettuna

  • 1 tl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 1,2 l

    kalalientä

  • ripaus

    sahramia

  • 4 kpl

    valkosipulinkynttä

  • 1 kpl

    kevätsipuli varsineen

  • suolaa ja pippuria

  • 200 g

    kuorittuja katkarapuja

  • 300 g

    kuorellisia sinisimpukoita

  • 300 g

    lohta

  • 200 g

    ahvenfileitä

  • (200 g

    mustekalaa)

  • 200 g

    tomaattikuutioita

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy muurikalla. Lisää hienonnettu chili, inkivääri, sipulit ja valkosipuli sekä pilkotut paprikat. Kuullota hetki ja lisää riisi. Sekoittele niin, että riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää sitten kolmannes liemestä, sahrami, suola ja pippuri.

  2. Keitä riisi kypsäksi koko ajan lientä lisäten. Kerää riisi muurikan reunalle, lisää hieman öljyä ja kypsennä siinä kalat, katkaravut ja simpukat. Sekoita riisi joukkoon ja lisää viimeisenä tomaattikuutiot. Lämmitä ja tarjoile. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit