Nasi Goreng kaloista ja äyriäisistä

Nasi Goreng on aasialainen ruoka, joka valmistetaan riisistä ja vihanneksista. Siihen laitetaan lisäksi kalaa tai lihaa.

Ainekset

0,5 dl
maissiöljyä
2 kpl
sipulia
3 kpl
paprikaa (punainen, vihreä, keltainen)
6 dl
puuroutumatonta riisiä
1/4
tuoretta chiliä
2 rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1,2 l
kalalientä
ripaus
sahramia
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
kevätsipuli varsineen
suolaa ja pippuria
200 g
kuorittuja katkarapuja
300 g
kuorellisia sinisimpukoita
300 g
lohta
200 g
ahvenfileitä
(200 g
mustekalaa)
200 g
tomaattikuutioita

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy muurikalla. Lisää hienonnettu chili, inkivääri, sipulit ja valkosipuli sekä pilkotut paprikat. Kuullota hetki ja lisää riisi. Sekoittele niin, että riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää sitten kolmannes liemestä, sahrami, suola ja pippuri.
  2. Keitä riisi kypsäksi koko ajan lientä lisäten. Kerää riisi muurikan reunalle, lisää hieman öljyä ja kypsennä siinä kalat, katkaravut ja simpukat. Sekoita riisi joukkoon ja lisää viimeisenä tomaattikuutiot. Lämmitä ja tarjoile.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää