Crepit lihatäytteellä

Lihatäytteisiä crepejä voit valmistaa vaikka iltapalaksi.

Ainekset

2 dl
vehnäjauhoja
4 dl
vettä
3 kpl
kananmunaa
3 rkl
voisulaa
suolaa
Täyte:
0,5 dl
oliiviöljyä
1 kpl
porkkana
1/4
selleriä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
keltasipuli
pala
palsternakkaa
2 kpl
laakerinlehteä
suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa
tuoretta timjamia
1/4
tuoretta chiliä
300 g
jauhelihaa
2 kpl
tomaattia
2 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
ketsuppia
vettä

Valmistusohjeet

  1. Crepit:
    Sekoita jauhot veteen ja lisää kananmunat, voi sekä suola. Anna taikinan turvota hetki ja paista siitä isoja lettuja.

  2. Täyte:
    Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä raastettua porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa sekä hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää tomaattipyree ja kaltatut tomaatit sekä jauheliha. Anna jauhelihan ruskistua ja lisää sitten loput mausteet sekä loraus vettä. Anna kastikkeen hautua kannen alla. Täytä paistetut crepit jauheliha täytteellä, ripottele päälle juustoraastetta ja tarjoile.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää