Grillattua ananasta ja rommilientä

Rommilla maustettu ananas maistuu ihanalta grillattuna.

Ainekset

1 kpl
tuore ananas
1 l
vettä
150 g
sokeria
2 kpl
vaniljatankoa
3 kpl
neilikkaa
4 kpl
tähtianista
1 dl
tummaa rommia
100 g
sokeria
50 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Kuori ananas. Mittaa kaikki aineet kattilaan (paitsi 100 g sokeria ja 50 g voita) ja kiehauta liemi.
  2. Paahda 100 g sokeria pannulla ja lisää voi. Pyörittele ananasta seoksessa ja laita se sitten mausteliemeen marinoitumaan miedolla lämmöllä noin 20 minuutiksi. Jäähdytä ananas liemessään.
  3. Grillaa ananas kauniin kullan keltaiseksi ja valele sitä grillauksen aikana rommiliemellä. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää