Kasviksia ja dippikastikkeita

Dipit ja kasvikset otat helposti mukaan vaikka piknikille.

Ainekset

Kasvikset:
1
kukkakaali
2 nippua
naattiporkkanoita
1-2
varsiselleriä
(tai muita kasviksia maun mukaan)
Sinihomejuustodippi:
50 g
sinihomejuustoa
1 prk
kermaviiliä
loraus
konjakkia
0,5 dl
kermaa vatkattuna
ripaus
cayennepippuria
Chilidippi:
2 dl
majoneesia
0,5 dl
chilikastiketta
1 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
50-100 g
tuoretta kurkkua
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Kasvikset:
    Puhdista kasvikset. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi ja pilko selleri sormen pituisiksi pätkiksi, porkkanat ovat sopivan kokoisia sellaisinaan.

  2. Sinihomejuustodippi:
    Sekoita ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa ennen tarjoilua.

  3. Chilidippi:
    Raasta kurkku ja inkivääri. Valuta kurkkuraastetta tarvittaessa. Sekoita kaikki aineet keskenään, tarkista maku ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää