Ainekset
1
kokonainen broileri
suolaa ja pippuria
valkosipulinkynsiä
1
sitruuna viipaleina
1 rkl
tuoretta timjamia (ja/tai rakuunaa)
1 rkl
currya
voita
Valmistusohjeet
Laita broilerin sisälle pari nokaretta voita, valkosipulin kynsiä, sitruunaviipaleita ja timjamin (sekä rakuunan) oksia sekä suolaa ja pippuria. Hiero linnun pintaan suolaa, pippuria sekä currya. Sido linnun siivet ja koivet hyvin kiinni ja grillaa sen pinnat kauttaaltaan kiinni.
Grillaile broileria sitten välillä käännellen 45-60 minuuttia miedolla lämmöllä, ettei se pala. Kanaa voi valella marinadilla tai grillikastikkeella kypsymisen aikana. Tarkista kypsyys pistämällä koipien taipeeseen reikä terävällä veitsellä. Kun ulos tuleva neste on kirkasta, liha on kypsää.
Jos kypsennät broilerin uunissa, paista sitä 200 asteessa n. 1 tunti. Pistä tikulla broilerin reisitaipeeseen, jos sieltä tuleva neste on kirkasta, broileri on kypsä. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki