Mustikkapiirakkaa ja vaniljakastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mustikkapiirakkaa ja vaniljakastiketta

Mustikkapiirakkaa ja vaniljakastiketta, mikä ihana herkku!

23.7.2003 11:45

Ainekset

  • <b>Murotaikina:</b>

  • 100 g

    voita

  • 150 g

    sokeria

  • 250 g

    vehnäjauhoja

  • 1

    kananmuna

  • 1 rkl

    vettä

  • 1 tl

    suolaa

  • <b>Täyte:</b>

  • 1 l

    mustikoita

  • 1-1,5 dl

    sokeria

  • 0,5 dl

    ruisjauhoja

  • <b>Vaniljakastike:</b>

  • 5 dl

    kermamaitoa

  • 1 dl

    sokeria

  • 2

    vaniljatankoa

  • 5

    keltuaista

Valmistusohjeet

  1. <b>Murotaikina:</b> Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja kanamuna hyvin sekoittaen. Lisää vesi ja suola. Painele taikina tartalettivuokiin ja esipaista pohjia n. 5 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

  2. <b>Täyte:</b> Soseuta mustikat sokerin ja jauhojen kanssa. Kaada täytettä pohjien päälle ja jatka piirakoiden paistamista vielä noin 10-15 minuuttia.

  3. <b>Vaniljakastike:</b> Kiehauta kermamaito halkaistujen vaniljatankojen kera. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi ja kaada päälle lämmin kermamaito koko ajan hyvin sekoittaen. Kypsennä kastike vesihauteessa. Jäähdytä. Lusikoi kastiketta piirakan päälle ja koristele pinta tuoreilla marjoilla. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit