Kirkas rapugeeli ja kukkakaalipyreetä

Valmista tätä ylellistä alkuruokaa: kirkas rapugeeli ja kukkakaalipyreetä.

31.7.2003 12:46

Ainekset

  • <b>Rapugeeli:</b>

  • 2 dl

    rapulientä (ravun kuorista keitettyä)

  • 2-3

    kevyesti vatkattua kananmunan valkuaista

  • 1-2 kpl

    liivatetta

  • <b>Kukkakaalipyree:</b>

  • 1 kpl

    kukkakaali

  • 2 kpl

    salottisipulia

  • 1 kpl

    valkosipulin kynsi

  • 1 kpl

    peruna

  • n. 2 dk

    kalalientä (tai rapulientä)

  • suolaa ja pippuria

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 2 rkl

    voita

  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. <b>Kirkas rapugeeli:</b> Lämmitä rapuliemi ja kaada kevyesti vatkatut valkuaiset liemen joukkoon. Anna liemen poreilla miedolla lämmöllä ja kerää lopuksi pois pinnalle kertynyt valkuaiskakku. Anna liemen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Kaada lientä ohuelti laakeaan astiaan ja anna hyytyä. Leikkaa n. 5x5cm kokoisiksi neliöiksi, asettele ne kauniisti lautaselle kukkakaalipyreen kanssa.

  2. <b>Kukkakaalipyree:</b> Pilko kukkakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko kuorittu peruna kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja kuullota siinä sipuleita. Lisää hetken päästä perunat ja kukkakaali. Kuullota vielä hetki ja lisää sitten liemi. Keitä kannen alla hiljalleen, kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Lisää kerma, kiehauta ja soseuta. Mausta sose suolalla ja pippurilla. Voit myös paseerata soseen siivilän läpi jos haluat tasaisen lopputuloksen. Koristele annos ruohosipulilla. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit