Rapukeitto

Rapukeitto on herkullinen alkuruoka.

Ainekset

1 kg
rapuja
1 kpl
porkkana
2 kpl
punasipulia
pätkä
purjosipulia
1 kpl
keltasipuli
oliiviöljyä
4 kpl
valkosipulin kynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 kpl
laakerinlehteä
5-6 kpl
valkopippuria
timjamia
2-3 l
vettä
3 dl
kuivaa valkoviiniä
suolaa
50-100 g
voita (maun mukaan)
1 dl
kermaa (vatkaa vaahdoksi)

Valmistusohjeet

  1. Kuori ravut. Paahda kuoria uunissa 175 asteessa n. 25 minuuttia. Kuori ja pilko vihannekset reiluiksi paloiksi. Kuullota niitä oliiviöljyssä kattilassa kymmenisen minuuttia. Lisää rapujen kuoret, vesi, liemi ja valkoviini sekä mausteet. Keitä hiljaa poreillen n. 45 minuuttia.
  2. Siivilöi liemi ja jatka keittämistä kunnes liemestä on jäljellä noin kolmannes. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Siivilöi liemi vielä tarvittaessa sideharsoliinan läpi.
  3. Viimeistele keitto sekoittamalla siihen sauvasekoittimella voita ja kermavaahtoa. Kiehauta ja tarjoile.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää