Rapu-kantarellipyttipannua ja aiolia

Rapu-kantarellipyttipannun seuraksi sopii valkosipulinen aioli.

Ainekset

Rapujen pyrstö- ja saksilihat 1 kilosta kokonaisia rapuja
2 kpl
kevätsipulia
500 g
keitettyjä uusia perunoita viipaleina
2 kpl
valkosipulinkynttä
200 g
tuoreita kantarelleja
50-75 g
savukylkeä
100 g
keitettyjä vihreitä papuja
2 kpl
tomaattia kaltattuna
tuoretta ruohosipulia
tuoretta basilikaa
tuoretta timjamia
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
ripaus cayennenpippuria
Aioli:
2 dl
majoneesia
3-4 kpl
valkosipulinkynttä
0,5 tl
suolaa
lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Kuullota puhdistettuja kantarelleja voissa pannulla. Lisää peruna viipaleet ja paista niihin kaunis väri. Lisää myös sipulit, kuutioitu savukylki sekä pavut. Pyörittele aineksia pari kertaa ja lisää viimeisenä kuutioidut tomaatit sekä ravunpyrstöt. Mausta tuoreilla yrteillä, suolalla ja pippureilla.
  2. Aioli:
    Kiehauta kuoritut valkosipulin kynnet vedessä pehmeiksi ja purista ne majoneesin joukkoon. Mausta suolalla ja persiljalla. Tarjoile pyttipannun lisäkkeenä.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää