Rapu-kantarellipyttipannua ja aiolia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Rapu-kantarellipyttipannua ja aiolia

Rapu-kantarellipyttipannun seuraksi sopii valkosipulinen aioli.

31.7.2003 12:56

Ainekset

  • Rapujen pyrstö- ja saksilihat 1 kilosta kokonaisia rapuja

  • 2 kpl

    kevätsipulia

  • 500 g

    keitettyjä uusia perunoita viipaleina

  • 2 kpl

    valkosipulinkynttä

  • 200 g

    tuoreita kantarelleja

  • 50-75 g

    savukylkeä

  • 100 g

    keitettyjä vihreitä papuja

  • 2 kpl

    tomaattia kaltattuna

  • tuoretta ruohosipulia

  • tuoretta basilikaa

  • tuoretta timjamia

  • oliiviöljyä

  • suolaa ja pippuria

  • ripaus cayennenpippuria

  • <b>Aioli:</b>

  • 2 dl

    majoneesia

  • 3-4 kpl

    valkosipulinkynttä

  • 0,5 tl

    suolaa

  • lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Kuullota puhdistettuja kantarelleja voissa pannulla. Lisää peruna viipaleet ja paista niihin kaunis väri. Lisää myös sipulit, kuutioitu savukylki sekä pavut. Pyörittele aineksia pari kertaa ja lisää viimeisenä kuutioidut tomaatit sekä ravunpyrstöt. Mausta tuoreilla yrteillä, suolalla ja pippureilla.

  2. Aioli: Kiehauta kuoritut valkosipulin kynnet vedessä pehmeiksi ja purista ne majoneesin joukkoon. Mausta suolalla ja persiljalla. Tarjoile pyttipannun lisäkkeenä. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit