Rommiruukku eli rumtopf

Marjat ja hedelmät säilötään rommiliemeen.

Ainekset

1 l
marjoja ja/tai hedelmiä
n. 4 dl
sokeria
tummaa rommia
lisää mausteeksi halutessasi esim. pari kanelitankoa tai vaniljatankoja tai tähtianista.

Valmistusohjeet

  1. Käytä rommiruukkuun vastapoimittuja marjoja. Puhdista marjat, mutta älä pese niitä. Isot marjat voi halkaista, samoin hedelmät halkaistaan neljään osaan. Levitä marjat lasitölkin pohjalle, lisää sokeri. Sekoita varoen ja anna mehustua jonkin aikaa. Kaada päälle rommia niin että marjat peittyvät juuri ja juuri. Älä sekoita.
  2. Sulje tölkki huolellisesti ja pane kylmään ja pimeään. Voit lisätä ruukkuun uusia marjaeriä pitkin satokautta. Kun sato on purkissa, rommiruukku saa maustua 2-3 kk. Tarjoa kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Marjojen lientä voit käyttää esim. boolien tai glögin mausteeksi.

Kommentit

    Näytä lisää