Mustikkainen kääretorttu

Mustikkainen kääretorttu kruunaa kesäpäivän.

Ainekset

Pohja:
4 kpl
kananmunaa
1,5 dl
sokeria
3 rkl
perunajauhoja
4 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte:
2-3 dl
mustikoita
1 tl
sitruunan raastettua kuorta
1/2 dl
sitruunan mehua
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kuohukermaa
pohjan kostutukseen laimeaa omenamehua
Koristeluun:
1-2 dl
kuohukermaa
2 rkl
sokeria
1 dl
mustikoita
raastettua sitruunan kuorta

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  2. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren uloin osa. Purista mehu. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Vaahdota kerma ja lisää se täytteeseen. Lisää viimeisenä mustikat.
  3. Levitä täyte mehulla kostutetulle kääretorttupohjalle. Kääri pohja rullalle leivinpaperin avulla. Anna olla jääkaapissa tarjoiluun asti. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta sokerilla ja lusikoi tortun päälle. Ripota päälle mustikoita.

Kommentit

    Näytä lisää