Sieniliemi ja maksapatee

Maksapatee tarjoillaan maukkaassa sieniliemessä.

4.8.2003 15:06

Ainekset

  • 6 dl

    lihalientä

  • 2

    tattia

  • 3

    valkuaista

  • tuoretta timjamia ja rakuunaa

  • 1-2

    valkosipulin kynttä

  • suolaa ja pippuria

  • 1

    laakerinlehti

  • 1

    liivate

  • <b>Maksapatee:</b>

  • 2

    salottisipulia

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • tuoretta rakuunaa ja timjamia

  • 2 rkl

    voita

  • 1 rkl

    vehnäjauhoja

  • 50 g

    pekonia

  • 1 rkl

    dijon-sinappia

  • suolaa ja pippuria

  • 100 g

    jauhettua maksaa

  • 0,5 dl

    maitoa

  • 1

    kananmuna

Valmistusohjeet

  1. <b>Liemi:</b> Sido tatit, timjamin sekä rakuunan oksat sekä laakerinlehti harsopussiin ja upota se liemeen. Kiehauta liemi ja kaada joukkoon kevyesti vatkatut valkuaiset. Anna liemen poreilla miedolla lämmöllä (n. 45 min) ja kerää sitten pois pinnalle kerääntynyt valkuaiskakku. Siivilöi liemi ja anna sen jäähtyä yön yli. Jos haluat vahvemman makuisen liemen, voit antaa maustepussin olla liemessä yön yli. Lämmitä lientä hieman ja sekoita joukkoon liotettu liivate. Laita annoskulhon pohjalle maksapasteijaviipale ja kaada päälle jäähtynyt liemi.

  2. <b>Maksapatee:</b> Kuullota hienonnettuja sipuleita voissa pannulla. Lisää pekoni, mausteet ja vehnäjauhot. Hauduta hetki ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon maksa ja soseuta massa tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää massaan maito ja muna ja sekoita vielä tasaiseksi. Kaada pieneen suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja kypsennä 100-asteisessa uunissa 35 minuuttia (sisälämpö 68-70 astetta). Ota patee uunista, laita sen päälle pieni paino ja anna jäähtyä jääkaapissa yön yli. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit