Punaherukkamousse ja suklaamuffinssi

Nauti suklaamuffinssi punaherukkamoussen kera.

Ainekset

Punaherukkamousse:
1 dl
kermaa
1 prk
mascarponea
1 prk
ranskankermaa
1 dl
sokeria
1,5 dl
punaherukkasose
2
valkuaista
1-2
liivatetta
Suklaamuffinssi:
300 g
tummaa leivontasuklaata
200 g
voita
4
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
160 g
tomusokeria
20 g
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Valmistusohjeet

  1. Punaherukkamousse:
    Sekoita keskenään mascarpone ja ranskankerma. Lisää massaan herukkasose ja lisää kerma vaahdoksi vatkattuna. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne hieman lämmitettyyn vesitilkkaan. Kääntele viimeiseksi massaan liivatteet. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.

  2. Suklaamuffinssi:
    Vaahdota voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä suklaa voi-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon kuivat aineet. Lisää viimeisenä munat yksitellen. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Tarjoile punaherukkamoussen kera.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää