Punaherukkamousse ja suklaamuffinssi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Punaherukkamousse ja suklaamuffinssi

Nauti suklaamuffinssi punaherukkamoussen kera.

4.8.2003 15:26

Ainekset

  • <b>Punaherukkamousse:</b>

  • 1 dl

    kermaa

  • 1 prk

    mascarponea

  • 1 prk

    ranskankermaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 1,5 dl

    punaherukkasose

  • 2

    valkuaista

  • 1-2

    liivatetta

  • <b>Suklaamuffinssi:</b>

  • 300 g

    tummaa leivontasuklaata

  • 200 g

    voita

  • 4

    kananmunaa

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 160 g

    tomusokeria

  • 20 g

    kaakaojauhetta

  • 1 tl

    leivinjauhetta

Valmistusohjeet

  1. <b>Punaherukkamousse:</b> Sekoita keskenään mascarpone ja ranskankerma. Lisää massaan herukkasose ja lisää kerma vaahdoksi vatkattuna. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne hieman lämmitettyyn vesitilkkaan. Kääntele viimeiseksi massaan liivatteet. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.

  2. <b>Suklaamuffinssi:</b> Vaahdota voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä suklaa voi-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon kuivat aineet. Lisää viimeisenä munat yksitellen. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Tarjoile punaherukkamoussen kera. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit