Marmeladi

Marmeladi sopii esimerkiksi puuron päälle.

Ainekset

1 kg
marjoja (karviaisia/vadelmia/mansikoita/mustikoita)
1 dl
vettä
reilu 1 kg
sokeria
1 tl
sitruunahappoa
pektiiniä pakkauksen ohjeen mukaan

Valmistusohjeet

  1. Puhdista marjat, lisää sokeri ja sitruunahappo. Kiehauta. (Keitä puoli annosta kerrallaan, niin marmeladi jähmettyy hyvin.) Hauduta noin 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää pektiini pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä ja tölkitä.

  2. Huom! mustikkamarmeladiin ei välttämättä tarvitse lisätä vettä!

    Yhdestä kilosta marjoja tulee noin 2 litraa marmeladia.

    Viinimarjoissa on runsaasti pektiiniä, joten niistä voi valmistaa marmeladin ilman lisäaineita.

Kommentit

    Näytä lisää