Marinoitua paprikaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Marinoitua paprikaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoa

Paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso sopivat loistavasti säilöttäväksi.

13.8.2003 11:17

Ainekset

  • Paprikat:

  • 8-10

    eri väristä paprikaa

  • 2

    keltasipulia

  • 4

    valkosipulin kynttä

  • suolaa ja pippuria

  • 2-3

    tuoretta timjamin oksaa

  • 2

    laakerinlehteä

  • 5 dl

    hyvää oliiviöljyä

  • 1-2 dl

    vettä

  • Kesäkurpitsa ja munakoiso:

  • 1

    kesäkurpitsa

  • 1

    munakoiso

  • Liemi kuten edellä.

Valmistusohjeet

  1. Paprika: Laita ne uunipellille leivinpaperinpäälle tai öljyttyyn uunivuokaan. Paahda paprikoita ja sipuleita 180 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Varo ettei niistä tule liian mustia. Laita vihannekset puhtaaseen purkkiin. Sekoita oliiviöljyyn vesi, hienonnettu valkosipuli, suolaa ja pippuria sekä muut mausteet. Kuumenna liemi kattilassa ja kaada se kasvisten päälle. Sulje purkki tiiviisti. Anna vihannesten marinoitua vähintään muutama päivä ennen maistelua.

  2. Kesäkurpitsa ja munakoiso: Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle ja ripottele niiden pinnalle suolaa. Anna viipaleiden itkettyä hetki ja kuivaa niiden pinnat sitten talouspaperilla. Kuullota viipaleita pannulla oliiviöljyssä ja laita ne purkkiin. Valmista liemi kuten edellä ja kaada viipaleiden päälle. Anna maustua vähintään muutamia päiviä. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit