Kermainen mustatorvisienikeitto

Kermainen mustatorvisienikeitto on herkullinen syysruoka.

Ainekset

2 dl
kermaa
2 kpl
salottisipulia
1 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
valkopippuria
suolaa
1 rkl
tuoretta timjamia
200 g
mustia torvisieniä
1 l
kasvislientä

Valmistusohjeet

  1. Kuullota 1 silputtu sipuli voissa, lisää reilu puolet hienonnetuista sienistä ja kuullota vielä hetki. Ripottele sienten päälle vehnäjauhot, sekoita ja lisää kasvisliemi ja timjami. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes jauhot ovat kypsyneet.
  2. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Siivilöi keitto tasaiseksi ja kaada takaisin kattilaan. Kuullota tilkassa öljyä loput hienonnetut torvisienet ja toinen pieneksi hakattu salottisipuli. Lisää siivilöityyn keittoon. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Kommentit

    Näytä lisää