Sienipasteijat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sienipasteijat

Sienipasteijat höystetään fetalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla.

14.8.2003 16:09

Ainekset

  • <b>Perunavoitaikina:</b>

  • 250 g

    voita

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • suolaa

  • 250 g

    kypsää perunaa soseutettuna

  • <b>Täyte:</b>

  • 1 rkl

    voita

  • 1/2 l

    tuoreita metsäsieniä

  • 1 kpl

    sipuli

  • suolaa

  • 5 kpl

    aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna

  • 150 g

    fetakuutioita

  • valkopippuria

  • kananmunaa voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota pehmeä voi kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voin joukkoon. Lisää peruna joukkoon varovasti kädellä sekoittaen. Muotoile taikina ohueksi levyksi tuorekelmulle ja kääri tiukasti kelmuun. Pane taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi kovettumaan.

  2. Kuullota sieniä ja sipulia voissa. Mausta seos suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Lisää fetakuutiot ja aurinkokuivatut tomaatit.

  3. Kaaviloi taikina levyksi ja leikkaa pyöreällä muotilla kiekoiksi. Voitele levyn reunat munalla ja pane täytettä keskelle. Käännä reunat vastakkain ja muotoile pasteijoiksi. Voitele pinta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit