Sienipizza

Pizza täytetään sienten lisäksi munakoisolla ja mozzarellalla.

Ainekset

Pizzapohja (2 annosta):
1 dl
vettä
2,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kuivahiivaa
1 tl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
Täyte:
3-4 kpl
tomaattia
1 kpl
pienehkö munakoiso
2-3 palloa
mozzarella-juustoa
1 l
metsäsieniä tai viljeltyjä sieniä
1 kpl
sipuli
basilikaa
suolaa ja mustapippuria
Tomaattikastike:
1 dl
tomaattipyrettä
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
5-6 lehteä
basilikaa
tabascoa
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, n. 40 asteiseksi. Lisää veden joukkoon suola ja jauhot, hiiva sekä hunaja. Sekoita taikinaksi. Lisää öljy ja muovaa taikina palloksi. Taikina on sopivan paksuista, kun se irtoaa sekä käsistä että sekoituskulhosta.
  2. Nostata taikinaa hetki liinalla peitettynä lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahtia ja muovaa jauhotetuin käsin ohuiksi pyörylöiksi.
  3. Valmista tomaattikastike: Mittaa tehosekoittimen kulhoon tomaattipyree, aurinkokuivatut tomaatit, tuore basilika sekä tabasco. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää tarvittaessa tomaattien öljyä, jotta saat massasta notkeamman. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

  4. Itketä munakoisot eli leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja ripottele pinnalla suolaa. Anna olla noin vartin verran. Kuivaa munakoisot talouspaperilla.

    Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Hienonna sienet ja sipuli, kuullota kevyesti, mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kokoa pizza. Pohjalle tomaattikastiketta, sitten tomaattiviipaleita ja munakoisoja vuorotellen vieri viereen, Päällystä pizza mozzarellaviipaleilla ja päällimmäiseksi sienet. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Ripottele päälle runsaasti tuoretta hienonnettua basilikaa.

Kommentit

    Näytä lisää