Munakoisokaviaari ja kesäkurpitsakaviaari

Munakoiso- ja kesäkurpitsakaviaari ovat loistavia lisukkeita erilaisille ruoille.

Ainekset

2
keskikokoista munakoisoa
4
valkosipulinkynttä
rosmariinia hienonnettuna
timjamia hienonnettuna
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
1
tomaatti kaltattuna ja kuutioituna
1/2
sitruunan mehu
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
Kesäkurpitsakaviaari:
2
keskikokoista kesäkurpitsaa
2
salottisipulia
tuoretta timjamia hienonnettuna
3
valkosipulin kynttä
suolaa ja pippuria
voita

Valmistusohjeet

  1. Munakoisokaviaari:
    Halkaise munakoisot ja vedä leikkuupintoihin terävällä veitsellä ristiviiltoja. Kiehauta muutama valkosipulin kynsi pehmeiksi kattilassa ja hienonna ne veitsellä. Hiero munakoisojen leikkuupintoihin valkosipulia, suolaa ja pippuria sekä hienonnettuja yrttejä. Kokoa munakoisot takaisin muotoonsa, hiero pintaan oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja kääri ne tiiviisti folioon. Kypsennä uunissa 180 asteessa n. 1- 1,5 tuntia.

    Kaavi kypsä sisus mahdollisimman tarkkaan, hienonna sitä rouheasti veistellä, laita massa lävikköön ja anna valua hetki. Sekoita munakoisohakkelukseen kulhossa tomaattikuutiot, sitruunamehu ja ruohosipulia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile hyvän leivän kera.

  2. Kesäkurpitsakaviaari:
    Hienonna sipuli. Leikkaa kesäkurpitsat pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä sekä sipulisilppua runsaassa voissa pannulla. Mausta seos suolalla ja pippurilla, valkosipulilla ja timjamilla. Hauduta seosta muutama minuutti. Sekoita massa kulhossa hieman sosemaiseksi ja tarjoile kuten munakoisokaviaari.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää