Bouillabaisse à la Hans Välimäki

Valmista bouillabaissea Hans Välimäen tapaan.

18.8.2003 11:34

Ainekset

  • 1 kg

    erilaisia kaloja ja äyriäisiä

  • 1 l

    vettä tai kalalientä

  • 2

    sipulia

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • sahramia

  • 1

    kevätsipulin varsi

  • 1/2

    purjosipuli

  • 4

    laakerinlehteä

  • suolaa ja pippuria

  • 5

    tomaattia kaltattuna

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 2-3 dl

    valkoviiniä

  • oliiviöljyä

  • hienonnettua persiljaa

  • <b>Rouille:</b>

  • 1

    keitetty jauhoinen peruna

  • 2 rkl

    oliiivöljyä

  • suolaa ja pippuria

  • 2

    valkosipulinkynttä kypsennettyinä

  • ripaus chiliä

  • 4

    kananmunan keltuaista

Valmistusohjeet

  1. <b>Bouillabaisse:</b> Leikkaa kalat isoiksi paloiksi. Hienonna sipulit. Kuutioi kaltatut tomaatit. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja anna sen hieman kuunetua. Laita kattilaan sipulit, kuullota niitä hieman, lisää tomaattipyree ja lado sitten päälle kalat sekä äyriäiset. Kaada päälle vesi ja kalaliemi. Lisää myös laakerinlehdet, suolaa, pippuria ja sahrami. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää tomaattikuutiot sekä valkoviini. Keitä vielä toiset 10 minuuttia ja viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla. Tarjoile rouille-kastikkeen kera.

  2. <b>Rouille:</b> Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa. Lisää öljyä niin että saat seoksesta kastikemaisen. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit