Reseptit

Bouillabaisse à la Hans Välimäki

Valmista bouillabaissea Hans Välimäen tapaan.

Ainekset

1 kg
erilaisia kaloja ja äyriäisiä
1 l
vettä tai kalalientä
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
sahramia
1
kevätsipulin varsi
1/2
purjosipuli
4
laakerinlehteä
suolaa ja pippuria
5
tomaattia kaltattuna
2 rkl
tomaattipyreetä
2-3 dl
valkoviiniä
oliiviöljyä
hienonnettua persiljaa
Rouille:
1
keitetty jauhoinen peruna
2 rkl
oliiivöljyä
suolaa ja pippuria
2
valkosipulinkynttä kypsennettyinä
ripaus chiliä
4
kananmunan keltuaista

Valmistusohjeet

  1. Bouillabaisse:
    Leikkaa kalat isoiksi paloiksi. Hienonna sipulit. Kuutioi kaltatut tomaatit. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja anna sen hieman kuunetua. Laita kattilaan sipulit, kuullota niitä hieman, lisää tomaattipyree ja lado sitten päälle kalat sekä äyriäiset. Kaada päälle vesi ja kalaliemi. Lisää myös laakerinlehdet, suolaa, pippuria ja sahrami.

    Keitä noin 10 minuuttia ja lisää tomaattikuutiot sekä valkoviini. Keitä vielä toiset 10 minuuttia ja viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla. Tarjoile rouille-kastikkeen kera.

  2. Rouille:
    Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa. Lisää öljyä niin että saat seoksesta kastikemaisen.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää