Thai curry

Thai curry tarjoillaan riisin tai nuudeleiden kera.

Ainekset

100 g
vihreitä papuja (esim. pakasteesta)
1 rkl
öljyä
1 kpl
sipuli
1-2 rkl
vihreää currytahnaa
1 tlk
kookosmaitoa
1,5 dl
vettä
1 kpl
paprika
150 g
parsakaalia
1 kpl
kesäkurpitsa
1/2
kiinankaali
2 rkl
fish saucea
2 rkl
sitruunan tai limen mehua
2 tl
raastettua sitruunan tai limen kuorta
2 tl
sokeria
riisiä tai nuudeleita

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai wokissa. Laita sinne hienonnettu sipuli ja currytahna. Hauduta noin 3 minuuttia sekoitellen. Lisää kookosmaito ja vesi. Anna kiehahtaa. Hauduta n. 5 minuuttia.
  2. Lisää pavut, suikaloitu paprika ja parsakaali. Hauduttele edelleen n. 5 min. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja suikaloitu kaali. Hauduta, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää fish sauce, sitruunan mehu ja kuori ja sokeri. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kera.
  3. Currysta saat lihaisamman version lisäämällä sinne kana- tai possusuikaleita ennen papuja, paprikaa ja parsakaalia.

Kommentit

    Näytä lisää