Thai curry - Reseptit - Ilta-Sanomat

Thai curry

Thai curry tarjoillaan riisin tai nuudeleiden kera.

27.8.2003 15:45

Ainekset

  • 100 g

    vihreitä papuja (esim. pakasteesta)

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1 kpl

    sipuli

  • 1-2 rkl

    vihreää currytahnaa

  • 1 tlk

    kookosmaitoa

  • 1,5 dl

    vettä

  • 1 kpl

    paprika

  • 150 g

    parsakaalia

  • 1 kpl

    kesäkurpitsa

  • 1/2

    kiinankaali

  • 2 rkl

    fish saucea

  • 2 rkl

    sitruunan tai limen mehua

  • 2 tl

    raastettua sitruunan tai limen kuorta

  • 2 tl

    sokeria

  • riisiä tai nuudeleita

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai wokissa. Laita sinne hienonnettu sipuli ja currytahna. Hauduta noin 3 minuuttia sekoitellen. Lisää kookosmaito ja vesi. Anna kiehahtaa. Hauduta n. 5 minuuttia.

  2. Lisää pavut, suikaloitu paprika ja parsakaali. Hauduttele edelleen n. 5 min. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja suikaloitu kaali. Hauduta, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää fish sauce, sitruunan mehu ja kuori ja sokeri. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kera.

  3. Currysta saat lihaisamman version lisäämällä sinne kana- tai possusuikaleita ennen papuja, paprikaa ja parsakaalia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit