Tonnikalarisotto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tonnikalarisotto

Tonnikalarisotto maustetaan sitruunalla.

27.8.2003 15:49

Ainekset

  • 1,2 l

    kala- tai kasvislientä

  • öljyä

  • 2 kpl

    sipulia

  • 2 kpl

    valkosipulin kynttä

  • 400 g

    risottoriisiä

  • suolaa ja mustapippuria

  • 1

    sitruunan mehu

  • n. 70 g

    voita

  • 100 g

    parmesaania tai muuta juustoraastetta

  • 1 prk

    tonnikalaa

  • 1 pussi

    pakasteherneitä

  • ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna liemi kattilassa. Kuumenna toisessa kattilassa öljy ja kuullota siinä sipulit. Lisää riisit ja jatka kuullottamista koko ajan sekoittaen noin minuutin ajan. Lisää pari desiä nestettä sekä sitruunan mehu. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt riisiin.

  2. Lisää nyt suolaa ja mustapippuria sekä uusi kauhallinen kuumaa lientä. Jatka liemen lisäämistä kauhallinen kerrallaan - odota, että edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin. Sekoittele koko ajan hyvin.

  3. Maista riisiä välillä - kun riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä hieman purutuntumaa jäljellä, niin risotto on kypsää. Lopeta liemen lisääminen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää risottoon voi, juustoraaste, tonnikala ja sulatetut herneet. Laita kansi päälle ja anna vetäytyä pari kolme minuuttia. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit