Jauhelihakebabit ja vihannesriisi

Jauhelihakebabit ja vihannesriisi valmistuvat helposti, joten ne ovat loistavaa arkiruokaa.

Ainekset

500 g
jauhelihaa
1 kpl
sipuli
2-3 kpl
valkosipulin kynttä
2 viip.
paahtoleipää
1 dl
kermaa
1 dl
hienonnettuja yrttejä: minttua, korianteria, ruohosipulia
1 tl
jauhettua juustokuminaa
suolaa ja pippuria
varrastikkuja
Riisi:
riisiä pakkauksen ohjeen mukaan
1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
suolaa
ruohosipulia hienonnettuna
Minttukastike:
1 prk
ruoanvalmistusjogurttia
tuoretta minttua hienonnettuna
2 kpl
valkosipulin kynttä
suolaa ja pippuria
1 rkl
hunajaa
(loraus sitruunan mehua)

Valmistusohjeet

  1. Silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Leikkaa paahtoleivistä kantit pois ja laita ne kulhoon kostumaan kermaan. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pitkulaisia pötköjä varrastikkujen ympärille. Kypsennä vartaita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  2. Leikkaa sipuli ja porkkana pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää vettä ja suola. Keitä riisi kypsäksi. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu ruohosipuli.

  3. Valmista kastike. Purista valkosipulinkynnet jogurttiin ja sekoita kastikkeen muut ainekset. Anna makujen tasaantua jääkaapissa.

Kommentit

    Näytä lisää