Reseptit
Jauhelihakebabit ja vihannesriisi

Jauhelihakebabit ja vihannesriisi
Jauhelihakebabit ja vihannesriisi valmistuvat helposti, joten ne ovat loistavaa arkiruokaa.
Ainekset
- 500 g
- jauhelihaa
- 1 kpl
- sipuli
- 2-3 kpl
- valkosipulin kynttä
- 2 viip.
- paahtoleipää
- 1 dl
- kermaa
- 1 dl
- hienonnettuja yrttejä: minttua, korianteria, ruohosipulia
- 1 tl
- jauhettua juustokuminaa
- suolaa ja pippuria
- varrastikkuja
- Riisi:
- riisiä pakkauksen ohjeen mukaan
- 1 kpl
- sipuli
- 1 kpl
- porkkana
- suolaa
- ruohosipulia hienonnettuna
- Minttukastike:
- 1 prk
- ruoanvalmistusjogurttia
- tuoretta minttua hienonnettuna
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl
- hunajaa
- (loraus sitruunan mehua)
Valmistusohjeet
- Silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Leikkaa paahtoleivistä kantit pois ja laita ne kulhoon kostumaan kermaan. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pitkulaisia pötköjä varrastikkujen ympärille. Kypsennä vartaita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Leikkaa sipuli ja porkkana pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää vettä ja suola. Keitä riisi kypsäksi. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu ruohosipuli.
- Valmista kastike. Purista valkosipulinkynnet jogurttiin ja sekoita kastikkeen muut ainekset. Anna makujen tasaantua jääkaapissa.
Kommentit
Näytä lisää