Hernekeitto ja pannukakku

Nauti laskiaisena lämmittävää hernekeittoa ja jälkiruoaksi pannukakkua.

Ainekset

2,5 l
vettä
500 g
kuivattuja herneitä
500 g
savukinkkua tai -potkaa, pekonia tms.
2
sipulia
2 kpl
kasvis- tai lihaliemikuutiota
suolaa ja pippuria
1 tl
kuivattua tai 1 rkl tuoretta meiramia hienonnettuna
Pannukakku:
4 dl
vehnäjauhoja
1/2-1 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
(1 tl kanelia, kardemummaa tai vaniljasokeria)
8 dl
maitoa
3
kananmunaa
50 g
voita sulatettuna

Valmistusohjeet

  1. Hernekeitto:
    Liota herneitä vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois, huuhtele herneet ja valuta. Mittaa vesi kattilaan ja lisää herneet. Hienonna sipuli ja lisää se sekä liemikuutiot kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia.

    Paloittele liha ja lisää palat keittoon. (Jos käytät savupotkaa, laita se keittoon makua antamaan jo herneiden kanssa samaan aikaan. Nosta se sitten pois kattilasta, kun herneet ovat kypsiä ja irroitele liha luusta, kuutioi ja lisää keittoon.)

    Mausta keitto suolalla, pippurilla ja meiramilla. Anna keiton kiehua hetki ennen tarjoilua. Tarkasta maku. Tarjoa keitto sinapin ja ruisleivän kanssa.

  2. Pannukakku:
    Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito sekä kananmunat hyvin sekoittaen. Lisää viimeiseksi voisula. Anna taikinan turvota hetken, kaada se leivinpaperilla vuorattuun uunipannun ja paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.


    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää