Hernekeitto ja pannukakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hernekeitto ja pannukakku

Nauti laskiaisena lämmittävää hernekeittoa ja jälkiruoaksi pannukakkua.

27.8.2003 16:22

Ainekset

  • 2,5 l

    vettä

  • 500 g

    kuivattuja herneitä

  • 500 g

    savukinkkua tai -potkaa, pekonia tms.

  • 2

    sipulia

  • 2 kpl

    kasvis- tai lihaliemikuutiota

  • suolaa ja pippuria

  • 1 tl

    kuivattua tai 1 rkl tuoretta meiramia hienonnettuna

  • <b> Pannukakku:</b>

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 1/2-1 dl

    sokeria

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    suolaa

  • (1 tl kanelia, kardemummaa tai vaniljasokeria)

  • 8 dl

    maitoa

  • 3

    kananmunaa

  • 50 g

    voita sulatettuna

Valmistusohjeet

  1. <b>Hernekeitto:</b> Liota herneitä vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois, huuhtele herneet ja valuta. Mittaa vesi kattilaan ja lisää herneet. Hienonna sipuli ja lisää se sekä liemikuutiot kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Paloittele liha ja lisää palat keittoon. (Jos käytät savupotkaa, laita se keittoon makua antamaan jo herneiden kanssa samaan aikaan. Nosta se sitten pois kattilasta, kun herneet ovat kypsiä ja irroitele liha luusta, kuutioi ja lisää keittoon.) Mausta keitto suolalla, pippurilla ja meiramilla. Anna keiton kiehua hetki ennen tarjoilua. Tarkasta maku. Tarjoa keitto sinapin ja ruisleivän kanssa.

  2. <b>Pannukakku:</b> Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito sekä kananmunat hyvin sekoittaen. Lisää viimeiseksi voisula. Anna taikinan turvota hetken, kaada se leivinpaperilla vuorattuun uunipannun ja paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Reseptit: Henri Alén

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit