Baklava

Baklava on todella makea leivonnainen, joka tehdään filotaikinasta ja pähkinöistä tai manteleista.

Ainekset

1 pkt
filo-taikinaa
300 g
suolatonta voita
450 g
manteleita ja pähkinöitä valinnan mukaan
1 tl
kanelia
2 dl
vettä
2,5 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele hyvin pienehkö uunivuoka (halkaisija n. 20 cm). Jauha pähkinät ja mantelit rouheeksi ja mausta kanelilla. Sulata voi.
  2. Avaa filotaikina. Leikkaa taikina uunivuoan kokoisiksi levyiksi. Suojaa levyt kostutetulla liinalla, ne kuivuvat muuten salamannopeasti! Laita 2 filolevyä uunivuoan pohjalle, voitele ne hyvin voisulalla. Lisää taas 2 levyä ja voitele. Jatka kunnes taikinalevyjä on yhteensä 8.
  3. Lisää seuraavaksi kerros manteli-pähkinärouhetta (n. 3 rkl). Lisää päälle 2 levyä taikinaa, voitele. Ripottele jälleen päälle pähkinöitä ja tämän jälkeen 2 levyä taikinaa, voitele. Jatka kunnes vuoka on täynnä niin, että päälle tulee jälleen yhteensä 6-8 levyä taikinaa. Leikkaa baklava vuoassaan neliöiksi ennen paistamista. Paista noin 50 minuuttia.
  4. Valmista kastike: Keitä vettä ja sokeria, kunnes sokeri on sulanut. Lisää vaniljasokeri ja hunaja. Hauduta miedolla lämmöllä n. 20 min. Ota valmis baklava uunista ja kaada kastike tasaisesti sen päälle. Jäähdytä ja tarjoile. Baklavan voi hyvin myös pakastaa.

Kommentit

    Näytä lisää