Hernesosekeittoa ja piparjuurikermaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hernesosekeittoa ja piparjuurikermaa

Samettinen hernesosekeitto höystetään piparjuurikermalla.

2.9.2003 14:39

Ainekset

  • 5 dl

    kasvislientä

  • 1

    varsisellerin varsi

  • 3-4

    salottisipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1/2

    palsternakka

  • voita kuullottamiseen

  • tuoretta timjamia

  • suolaa ja pippuria

  • 2

    laakerinlehteä

  • 250 g

    pakasteherneitä

  • 2 dl

    kermaa

  • <b>Piparjuurikerma:</b>

  • 2 dl

    löysää kermavaahtoa

  • 1 tl

    wasabi-tahnaa

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Hernesosekeitto:</b> Hienonna sipulit ja pilko varsiselleri sekä palsternakka. Sulata nokare voita kattilassa ja kuullota siinä sipuleita hetki. Lisää muut vihannekset ja kuullota vielä hetki. Kaada päälle kasvisliemi ja lisää pari oksaa timjamia, laakerinlehdet sekä suolaa ja pippuria. Keitä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.

  2. Siivilöi liemi ja paseeraa joukkoon pehmenneet kasvikset. Lisää joukkoon kerma sekä pakasteherneet ja kiehauta. Soseuta keitto tasaiseksi ja lisää tarvittaessa nestettä niin, että keitto on sopivan paksuista. Tarkista maku ja tarjoile kuumana tai kylmänä.

  3. <b>Piparjuurikerma:</b> Sekoita ainekset keskenään. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama minuutti ja tarjoa hernesosekeiton lisäkkeenä. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit