Häränhäntäkeitto

Häränhäntäkeitto vaatii aikaa ja vaivaa, mutta on varmasti sen arvoista.

Ainekset

Häränhäntäliemi:
1 kg
häränhäntiä
3 l
vettä
porkkanaa,palsternakkaa, tuoratta timjamia, sipulia, valkosipulia
4
laakerinlehteä
kokonaisia mustapippureita
Lisäksi:
1
porkkana
1/2
selleri
1/2
palsternakka
pala
purjoa
tuoretta timjamia
tuoretta korianteria
2
valkosipulinkynttä
kypsää häränhäntälihaa kuutioina
nuudeleita
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Häränhäntäkeitto:
    Laita häränhännät kylmään veteen ja lämmitä kiehuvaksi. Anna poreilla tunti pari ja kuori välillä pinnalle kertynyt vaahto. Lisää pilkotut ja uunipannulla 200 asteessa paahdetut vihannekset, timjami, laakerinlehdet sekä pippurit. Keitä useampi tunti (4-6) miedolla lämmöllä. Siivilöi liemi ja jäähdytä. Kuori jäähtyneen liemen pinnalle noussut rasva.

  2. Jatko:
    Leikkaa juurekset ja sipulit pieniksi kuutioiksi ja liota nuudelit. Kuullota vihannekset pannulla oliiviöljyssä ja pyöräytä pannulla myös lihat. Kuumenna häränhäntäliemi ja lisää sinne edelliset. Lisää joukkoon myös nuudelit. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Tarjoile, kun vihannekset ja nuudelit ovat kypsiä.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää