Kerroskiisseli

Kerroskiisseli sopii juhlajälkiruoaksi.

Ainekset

Valkea kerros:
4,25 dl
kermaa
1,25 dl
maitoa
1 dl
sokeria
1,5
liivatelehteä
1
vaniljatanko halkaistuna
Punainen kerros:
3 dl
hyvää mansikkamehua
2-3 rkl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja

Valmistusohjeet

  1. Valkea kerros:
    Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi liivatteet. Kiehauta ja siivilöi. Sekoita hieman jäähtyneeseen nesteeseen liotetut liivatteet.

  2. Punainen kerros:
    Kiehauta kattilassa mehu ja sokeri. Sekoita jauhot kylmään veteen ja lisää kattilaan. Sekoita, kunnes kiisseli sakenee ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä molempia seoksia hetki ja kokoa sitten jälkiruoat annosmaljoihin kerroksittain. Ripottele pinnalle sokeria ja jäähdytä jääkaapissa.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää