Marokkolainen litteä leipä

Marokkolainen leipä saa makua juustokuminasta.

3.9.2003 9:55

Ainekset

  • 50 g

    hiivaa

  • 2 rkl

    vaaleaa siirappia

  • 5 dl

    kädenlämpöistä vettä

  • 12-13 dl

    vehnäjauhoja

  • 2-3 tl

    suolaa

  • 1 rkl

    juustokuminan siemeniä murskattuna

  • 1 rkl

    unikon siemeniä murskattuna

  • jauhoja alustamiseen

Valmistusohjeet

  1. Liota hiiva, siirappi ja suola puoleen vesimäärään. Lisää siemenet ja jauhoja vähitellen taikinaa alustaen. Lisää loput vedestä, kun kaikki neste on sekoittunut jauhoihin. Jatka alustamista, kunnes saat löysän taikinan aikaiseksi. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä n. 5 minuutin ajan.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmat pois ja jaa se 10 pieneen palaan. Kauli jokainen pala puolen sentin paksuiseksi levyksi.

  3. Paista kohottamatta 225-asteisessa uunissa uunipellillä noin 4 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit