Chili con carne à la Hans Välimäki

Hans Välimäen tapaan tehty chili con carne on tuhtia kotiruokaa.

Ainekset

300 g
jauhelihaa
2
punasipulia
3
valkosipulinkynttä
1/4
tuoretta chiliä
1
porkkana
1/4
juuri selleriä
1/4
palsternakkaa
1 prk
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
3
tuoretta tomaattia
1 prk
tomaattipyreetä
0,5 dl
oliiviöljyä
2
laakerinlehteä
suolaa ja pippuria
tuoretta timjamia ja basilikaa
2-3 dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja raasta juurekset. Kuumenna korkealaitaisessa pannussa oliiviöljyä ja kuullota siinä sipulit sekä raasteet. Lisää sitten jauheliha ja anna sen ruskistua.
  2. Lisää tomaatit, tomaattipyree sekä chili ja sekoita seos tasaiseksi. Hauduta hetki. Lisää sitten pavut, loput mausteet ja vesi. Anna chilin hautua miedolla lämmöllä 1-2 tuntia.
  3. Tarkista maku ja tarjoile riisin, ranskankerman, juustoraasteen ja guacamolen kera.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää