Vihannes-vuohenjuustoterriini - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vihannes-vuohenjuustoterriini

Vihannes-vuohenjuustoterriini on näyttävä alkuruoka.

9.9.2003 8:53

Ainekset

  • 1

    punainen paprika

  • 1

    keltainen paprika

  • 1/2

    purjo

  • oliiviöljyä

  • timjamin oksa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • suolaa ja pippuria

  • 2

    tomaattia kaltattuna ja ilman siemeniä

  • 150 g

    pehmeää vuohenjuustoa (esim. chavroux)

  • 2-3 rkl

    kermaa

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikat puoliksi ja poista siemenet. Laita paprikan puolikkaat uunivuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä, timjamia, valkosipulia, suolaa ja pippuria. Laita uuniin n. 10 minuuttia, tarkkaile, että ne eivät pala.

  2. Ryöppää purjo suolalla maustetussa vedessä. Erottele purjosta lehdykät. Käytä ensisijaisesti vaaleat ja pehmeät sisälehdet. Kuori paprikat ja suikaloi ne. Leikkaa tomaatin hedelmäliha lohkoiksi. Notkista vuohenjuusto kermalla tehosekoittimessa.

  3. Kokoa terriini kelmulla vuorattuihin annosvuokiin (tai vaikka kahvikuppeihin!) tai pieneen terriinivuokaan. Laita vuokiin kerroksittain paprikoita, purjoa, vuohenjuustoja ja tomaatteja. Voi myös vuorata vuoan ensin purjon lehdillä, jolloin terriini pysyy paremmin kasassa.

  4. Taittele kelmu terriinin päälle, laita päälle vielä pieni paino ja vie terriini jääkaappiin noin tunniksi. Tarjoile raikkaan vihreän salaatin kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit