Kuhaa, sieniä ja röstiperunaa

Kuha tarjotaan paistettujen sienten ja röstiperunan kera.

Ainekset

4
kuhafileetä suomustettuna
suolaa ja pippuria
1/2
sitruunan mehu
1 kg
perunoita
200 g
voita (kirkastettuna)
1
sipuli
100 g
pekonia
500 g
sieniä
2 rkl
silputtua persiljaa ja ruohosipulia
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuori perunat. Laita kuoritut perunat kylmään veteen kattilaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä nipin napin kypsiksi 10-15 min. Valuta hyvin ja anna jäähtyä.
  2. Raasta karkeaksi raasteeksi. Silppua pekoni ja sipuli, kuullota niitä pannulla niin, että sipuli pehmenee. Kaada perunaraasteen sekaan, mausta suolalla ja pippurilla, sekoita hyvin.
  3. Kuumenna pannussa puolet jäljellä olevasta voista, lisää perunaseos ja painele seosta varovasti tiiviiksi kakuksi pannuun. Paista n. 10 minuuttia ja lisää välillä vähän voita laidoille ja ravistele pannua. Peitä pannu varovasti lautasella ja kumoa rösti lautaselle. Käännä rösti lautasen avulla. Paista toiselta puolelta n. 7 min. Lisää tarvittaessa voita reunoille. Siirrä pois lämmöltä ja pidä lämpimänä.
  4. Kuumenna jälleen pannussa hieman voita. Lisää sienet ja paista sekoitellen 3-5 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Hämmennä joukkoon persiljasilppu.
  5. Tarjoile rösti sienillä peitettynä. Röstin voit paistaa myös annoskokoisina esim. lettupannulla. Paista kuhafileet pannulla. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla.

Kommentit

    Näytä lisää