Kaalikääryleet ja minttu-couscous

Nämä kaalikääryleet täytetään lampaan lihalla ja oliiveilla. Lisäkkeeksi sopii mintulla höystetty couscous.

Ainekset

1 pieni
kaalinpää
suolaa keitinveteen
500 g
lampaan jauhelihaa
1 dl
mustia kivettömiä oliiveja
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
hienonnettua ruohosipulia
2 viipaletta
paahdettua maalaisleipää raastettuna (tai 1-2 rkl korppujauhoja)
suolaa ja pippuria
loraus valkoviiniä
2 dl
kasvislientä
1 rkl
hunajaa tai siirappia
Couscous:
2,5 dl
couscous-ryynejä
3 dl
vettä
3 oksaa
tuoretta minttua
1/2 tl
sahramia
1/2
sitruunan mehu
suolaa
oliiviöljyä, nokare voita
Jogurttikastike:
5 dl
maustamatonta jogurttia
1 tl
suolaa
1 rkl
hunajaa
2 rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
pippuria
1/2
sitruunan mehu ja raastettu kuori

Valmistusohjeet

  1. Irrota kaalista kanta terävällä veitsellä. Keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä, irrottele lehtiä sitä mukaa kun ne pehmenevät. Irrota lehdistä kova lehtiruoti. Valmista kääryleiden täyte: kuullota sipuli pannulla, lisää jauheliha. Purista joukkoon myös valkosipuli. Silppua ruohosipuli ja oliivit. Hienonna leipäviipaleet tehosekoittimessa hienoksi jauhoksi. Sekoita täyte tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarpeen mukaan valkoviiniä. Paista koepala pannulla ja tarkista maku. Annostele täytettä kaalinlehdille ja kääri tiukoiksi rulliksi. Lado uunivuokaan ja lorauta vuoan pohjalle kasvislientä. Pirskota kääryleille hunajaa. Paista uunissa 170 C reilu puoli tuntia.

    Couscous: Kiehauta vesi ja mausta se suolalla sekä tilkalla oliiviöljyä. Lisää couscous ja ota kattila pois liedeltä. Anna couscousin turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon vielä nokare voita, sahrami hienonnettu minttu ja viimeisenä sitruunamehu.

    Jogurttikastike: Valuta jogurttia suodatinpussissa. Sekoita kastikkeen ainekset. Tarkista maku.

Kommentit

    Näytä lisää