Persikkapiirakka

Persikkapiirakka on helppo ja herkullinen tarjottava.

Ainekset

1 kg
persikoita
2,5 dl
sokeria
1 tl
kanelia
2 tl
sitruunan mehua
2 rkl
maissijauhoja
50 g
voita pieninä kuutioina
1 pkt
valmista voitaikinaa
1
kananmuna voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Poista persikoista kivet ja leikkaa ne lohkoiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikina piirakkavuokaan (halkaisija 20-24 cm)
  2. Sekoita suuressa kulhossa persikkalohkot, sokeri, sitruunamehu, kaneli ja maissijauho. Lusikoi persikkalohkot piirakkapohjan päälle, lisää voikuutiot.
  3. Tee lopusta voitaikinasta piirakalle kansi ja voitele se kananmunalla. Paista 45-50 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskeaa. Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Kommentit

    Näytä lisää