Sinisimpukoita ja chipsejä

Sinisimpukat on helppo valmistaa. Niiden liemessä maistuvat yrtit ja sipuli.

Ainekset

1 kg
tuoreita sinisimpukoita
3
salottisipulia
2-3
valkosipulinkynttä
0,5 dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1/4
palsternakkaa
2 oksaa
tuoretta timjamia
2
laakerinlehteä
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
3 dl
valkoviiniä
2 dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Pese ja raaputa sinisimpukat puhtaiksi. Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä. Lisää mausteet sekä liemet ja kiehauta. Lisää simpukat kattilaan ja ravistele kattilaa niin, että kaikki simpukat saavat osansa liemestä. Nosta kattila liedeltä ja annostele simpukat lautaselle.
  2. Kaada päälle lientä ja tarjoa hyvien perunalastujen, rouillen tai valkosipulimajoneesin ja leivän kera. Muista, että vain auenneet simpukat ovat syömiskelpoisia.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää