Perunakeittoa ja pekonikrutonkeja

Pekonikrutongit tuovat rapeutta perunakeittoon.

Ainekset

Keitto:
50 g
voita
600 g
jauhoisia perunoita
1
sipuli
1
laakerinlehti
1 litra
maitoa
suolaa ja pippuria
Kirveliöljy:
1 dl
tuoretta kirveliä
1 dl
oliiviöljyä
Krutongit:
3 rkl
oliiviöljyä
4
pekoniviipaletta
2
leipäviipaletta kantattuina

Valmistusohjeet

  1. Hienonna kirveli tehosekoittimessa ja lisää oliiviöljy ohuena nauhana. Siivilöi tai tarjoa sellaisenaan.
  2. Sulata voi isossa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kuoritut ja viipaloidut peruna, silputtu sipuli ja peitä kannella. Kypsennä välillä sekoitellen miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää.
  3. Lisää laakerinlehti, maito, suola ja pippuri. Kiehauta ja pienennä lämpöä. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia kannen alla. Siirrä keitto pois liedeltä ja poista laakerinlehti. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja siivilöi puhtaaseen kattilaan.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja lisää pekoni. Kypsennä rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä. leikkaa leipä n. 1x1 cm kokoisiksi kuutioiksi ja laita kuutiot pannulle pekonin rasvaan ja paista kullan ruskeiksi ja rapeiksi. Valuta nekin paperin päällä.
  5. Lämmitä keitto, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Sekoita kirveli ja oliiviöljy tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoa keitto yrttiöljyn ja pekonikrutonkien kera.

Kommentit

    Näytä lisää